Om Os

Skovfestivalen arrangeres af to uafhængige skoventusiaster, Inger Kærgaard og Marie Sigvardt. Begge er drevet af en kærlighed til skoven og dens mange glæder og goder, samt frustration over dens forsvinden og ønsket om at videreformidle viden omkring dette.

Inger Kærgaard er biolog med mange års erfaring indenfor såvel skovbevarelse, undervisnings- og formidlingsopgaver. I 2009-2010 afholdte Inger en fotoudstilling som dokumenterede hvorfor skoven forsvinder på Borneo i Indonesien. På grund af meget stor interesse for udstillingen, blev den udstillet seks forskellige steder, både i Jylland, på Fyn og i København. Se hjemmeside: http://wheredidtheforestgo.org/pictures. Dette projekt blev støttet af Danidas oplysningspulje i forbindelse med COP15. Inger er skovforedragsholder, har arbejdet med skovrejsning i Thailand og senere med skovbevarelse i Indonesien for Dansk Ornitologisk Forening. Inger er hovedarrangør på dette projekt og deltidsansat som biologilærer på HFC Efterslægten i København. Desuden er Inger fotograf på Skovfestivalens fotoudstilling bortset fra få udlånte billeder.

Marie Sigvardt har en baggrund som cand.scient.soc. i miljøplanlægning og international udvikling, suppleret med certifikat i SLUSE (Sustainable Land Use and Natural Resource Management). Barndommens leg i trækronerne har for Marie ført til en kærlighed for skovene og stor interesse for bæredygtig skovforvaltning og skovcertificering. Særligt har hun beskæftiget sig med de sociale sider heraf, herunder oprindelige folks rettigheder til skov. Marie har tidligere arbejdet på Danida’s miljøprogram i den malaysiske del af Borneo og for japanske Friends of the Earth og ITTO (International Tropical Timber Organization), omkring FSC og skovforvaltning i Malaysia. Marie er medarrangør på dette projekt, og desuden ansat for den danske NGO Red Orangutangen. Her er hun blandt andet beskæftiget med udviklingsprojekter for lokalbefolkningen i skovområder i Kalimantan, den indonesiske del af Borneo.

Partners

Tak til organisationerne Forest Stewardship Council (FSC) og Danmarks Naturfredningsforening, for deres samarbejde og bidrag til skovfestivale

Herudover en stor tak til en lang række folk og organisationer i Danmark og internationalt, som har bidraget med informationer og medvirken til arrangementer.

En særlig tak til følgende personer: Bonnie Fortune, Jeppe Lund, J. Bo Larsen, Niels Peder Christensen, Nikolaj Scharff, Axel Dalberg Poulsen, Thomas Læssøe, Lars Holger Schmidt, Thomas Harttung, Sofia Wraber, Mervi Ryynanen, Manish Mehta, Rohit Singh, Maria R. Christensen, Thomas Nichols og Carsten Tom Nørgaard.

En særlig tak til: Dansk Ornitologisk Forening, Burung Indonesia, FSC Polen, WWF Cambodja, Non-Timber-Forest-Products Exchange Programme for South and South-East Asia og Red Orangutangen.

Sponsors

Tak til vore sponsorer som har muliggjort skovfestivalen: Danidas Oplysningspulje, Brødrene Hartmann Fonden, Den Polske Ambassade, Podlaskie Tourist Oragnisation, Polish Tourist Organisation, Nordea Fonden og Indre By Lokaludvalg.