Presse

Skovene – i din lomme

19. januar – 10. marts 2013 | Rundetaarns udstillingssal, Købmagergade 52A, 1150 KBH K

Pressemeddelse:
”Skovene – i din lomme” tager os med på en rejse ud i verdens skove blandt bøgetræer, slynglianer, skovfyr og oliepalmer. Den fortæller om de mennesker og dyr, der lever i skovene, og den udfordrer, beriger og underholder både børn og voksne med foto, video, events og foredrag om skoven og dens livsvilkår rundt omkring på kloden.

På fotosafari i verdens skove
”Skovene- i din lomme” er først og fremmest en fotoudstilling, hvor vi kommer tæt på træerne, dyrelivet og menneskene i danske, polske, finske, cambodjanske, indonesiske og malaysiske skove. Vi møder orangutangerne på Borneo og de truede tigere på Sumatra, bisonoksen på Bornholm og vildsvinet i den polske urskov. Vi oplever, at en skov er meget andet en birk og bøg og får lyst til at smage den søde honning og de lækre bær og frugter, som skoven så gavmildt deler ud af.

Men vi bliver også skubbet til og udfordret med spørgsmål : Hvad er egentlig en skov? Har vi urskov i Europa? Hvornår var du sidst på skovtur ? Og så kan vi dele vores bedste skovoplevelse på en tavle i udstillingen, så andre kan læse med.  Vi bliver også klogere på, hvordan vi bedst bevarer skovene, og hvad der sker, når vi fælder dem. Publikum kommer, kort sagt, hele vejen rundt om skoven og bliver mindet om, at det er vigtig natur, vi ikke har råd til at miste.

Skovene er storpolitik, men forbrugeren bestemmer i sidste ende
Vi ved det godt! Det står skidt til med skovene, og vi skal spare på toiletpapiret og kun købe havemøbler af bæredygtigt træ.  Men der er jo så meget hele tiden, og hvem har egentlig råd til at følge den grønne linje.  På den anden side ville vi også nødigt undvære at ligge på en blød skovbund og kigge op i trækronerne. Eller, sagt på en anden måde, ingen kan vel forestille sig en verden uden skove.
Den gode nyhed er, at både politikere og NGO’er  forsøger at bremse den negative udvikling  med økonomisk støtte og lovindgreb. Den dårlige er, at nogle lande medvirker til illegal skovhugst og tager livet af dem, der står frem og kæmper imod. Hvis det skal ændres, skal forbrugerne på banen. Vi må påvirke efterspørgslen og købe produkter, der understøtter bæredygtigt skovbrug, og vi kan hente inspiration til, hvordan vi gør det i ”Skovene- i din lomme”.

Film, mad og foredrag
Der er mange emner at tage fat på og debattere, når temaet er verdens skove. I weekenderne, vinterferien samt tirsdag og onsdag i udstillingsperioden, bliver nogle af de mange emner belyst gennem foredrag, madsmagning og filmaftener. Fra d. 15. november kan du se programmet på rundetaarn.dk

Se hjemmesiden: www.rundetaarn.dk

Links til pressebilleder af højopløsning:

Pressebillede 1
Pressebillede 2
Pressebillede 3

Yderligere information:

Arrangører:

Hovedarrangør: Biolog Inger Kærgaard. Mobil:  24 21 66 91 E-mail: ingerkaergaard@hotmail.com
Medarrangør: Cand.scient.soc. Marie Sigvardt. Mobil: 26 79 76 70 E-mail: mariesigvardt@gmail.com

Læs Mijøminister Ida Aukens fine tale fra åbningen af skovfestivalen den 18. januar:

http://www.mim.dk/Ministeren/Ministerens_taler/Skovfestival_180113.htm